Skip to content
خانه » طب سوزنی » چگونه طب سوزنی می‌تواند به سیاتیک کمک کند؟

چگونه طب سوزنی می‌تواند به سیاتیک کمک کند؟

درمان درد سیاتیک با طب سوزنی

فهرست و عناوین مقاله

زمان مطالعه: 5 دقیقه
4.4
(7)

درمان سیاتیک با طب سوزنی

طب سوزنى در دهه اخیر به علت اثرات درمانى شگفت انگیزش مورد توجه محافل پزشکى قرار گرفته است به طورى که هم اکنون در آلمان و آمریکا مراکز متعددى در این زمینه تأسیس شده است. از سال ۱۹۷۵ سازمان بهداشت جهانى WHO پس از بررسى‌هاى طولانى و علمى درمان بیش از ده‌ها نوع بیمارى را توسط این نوع طب مورد توجه قرار داده:
از جمله بیمارى‌هایى که با این نوع طب مى‌توان به درمان آن اقدام کرد، کمردردهاى طولانی کشیده از نوع اسپاسم عضلانى، فتق دیسک بین مهره‌اى، درد ناشى از آرتروز بین مفاصل خصوصاً مفصل زانو، محدودیت‌هاى حرکتى در شانه منجمد، بازیابى توانایى حرکتى بعد از فلجى، سردردهاى عروقى مثل میگرن، و انواع اعتیاد و همچنین کاهش اشتها است. بیش از ۷۰۰ نقطه طلایى در بدن شناخته شده که ۳۶۰ نقطه آن تحت عنوان اصلى و بقیه اضافى تعریف شده‌اند. این نقاط در تماس قسمت‌هاى بدن به صورت محورهاى مجزا تعریف شده‌اند و پزشک در درمان هر بیمارى باید به تحریک این محورها بپردازد.

درمان درد سیاتیک با طب سوزنی

سیاتیک چیست؟

دردسیاتیک زمانی اتفاق می‌افتد که عصب بزرگ سیاتیک دچار آسیب دیدگی شود. عصب سیاتیک یکی ازبزرگترین عصب‌ها در بدن است. این عصب دارای یک ریشه است که از ناحیه ستون مهره‌ها در قسمت تحتانی کمر شروع می‌شود و در پشت یا کنار ساق ادامه دارد به این عصب، عصب سیاتیک گفته می‌شود.

معمولاً در اثر فشردن ریشه عصب در سطوح مختلف در ستون فقرات یا التهاب در خود عصب سیاتیک ایجاد می‌شود. علائم مرتبط با سیاتیک عبارتند از: کمردرد، بی حسی یا سوزن سوزن شدن پا تا پای پا و ضعف مناطق آسیب دیده.

عصب سیاتیک از قسمت پایین کمر در سطح عصب نخاعی از L4 تا S3 سرچشمه می گیرد. از لگن عبور می‌کند، بعد به زانو می‌رسد و در آنجا به عصب‌های تیبیا و پرونئال منشعب می‌شود. عصب درشت نی از طریق ساق پای خلفی حرکت می‌کند و عصب پرونئال در قسمت جانبی ساق پا حرکت می‌کند. این مسیر عصبی توضیح می‌دهد که چرا افراد می‌توانند هنگام سیاتیک دچار بی حسی و سوزن سوزن شدن در تمام ساق پا شوند.

علل بروز درد سیاتیک

  • مشکلات دیسک کمر – دژنراسیون، فتق: کاهش فاصله بین مهره‌های ستون فقرات که باعث درد و فشردگی عصب می‌شود.
  • تنگی کانال نخاعی (استنوزیس) ستون مهره های ناحیه کمر : هنگامی که کانال نخاعی باریک می‌شود می‌تواند باعث فشردگی عصب شود.
    این شرایط باعث سیاتیک و تنگ شدن کانال نخاعی می‌شود استنوزیس ستون مهره‌ها براثرافزایش سن ایجاد می‌شود و معمولا بالاتر از سن۶۰ سالگی رخ می‌دهد این شرایط معمولا بر اثر ترکیب یک یا چند تا ازموارد زیرایجاد می‌شود ۱- بزرگ شدن سطح مفصل ۲- رشد بی‌رویه بافت‌های نرم ۳- بیرون زدگی دیسک که باعث ایجاد فشار برروی ریشه عصب می‌شود و در نهایت دردهای سیاتیکی به وجود می‌آید.
  • شکستگی مهره‌های ستون فقرات: باعث ناهماهنگی ستون فقرات می شود و می تواند بر اعصاب تأثیر بگذارد.
  • بارداری: افزایش فشار و تنظیم مجدد باسن وجود دارد که می‌تواند درد سیاتیک ایجاد کند.بدن درد دوران بارداری دچارتغییراتی می‌شود که شامل افزایش وزن و تغییرات هورمونی است و می‌تواند باعث بروزسیاتیک در دوران بارداری شود.
  • .ماهیچه‌های سفت (سندروم پریفورمیس): ماهیچه‌هایی که عصب سیاتیک را احاطه کرده‌اند می‌توانند در صورت سفت شدن بر آن فشار بیاورند

    عصب سیاتیک زمانی که از زیر ماهیچه‌های پریفورمیس درناحیه باسن می‌گذرد می‌تواند دچار آسیب دیدگی شود زمانی که ماهیچه پریفورمیس باعث آسیب دیدگی و فشار به عصبی که از عصب سیاتیک ساخته شده است شود، می‌تواند دردسیاتیک ایجاد بشود اما این یک تعریف علمی از ایجاد سیاتیک نیست دردساق پا که دراین سندرم ایجاد می‌شود می‌تواند مانند درد سیاتیکی باشد که براثر آسیب دیدگی عصب ایجاد می‌شود.

  • جراحت بافت‌ها: زمانی که بافت‌ها دچار آسیب دیدگی می‌شوند می‌توانند باعث فشار عصب شوند و در نهایت سیاتیک ایجاد می‌شود.
  • کشیده شدن ماهیچه‌ها: در بعضی ازموارد التهابات براثر کشیده شدن ماهیچه‌ها می‌تواند باعث فشار عصب و ایجاد سیاتیک شود.
  • تومور ستون مهره‌ها: بسیار به ندرت تومورهای ستون مهره‌ها می‌تواند باعث فشار به عصب‌های ناحیه تحتانی کمر شود وعلائم سیاتیک رخ دهد.
  • عفونت: این مورد بسیار به ندرت اتفاق می‌افتد اما عفونت در ناحیه تحتانی کمر می‌تواند برروی عصب تاثیر بگذارد و باعث ایجاد سیاتیک شود.

درمان درد سیاتیک با طب سوزنی

سندرم پیریفورمیس و شبه سیاتیک

یکی دیگر از دلایلی که می‌توان عصب سیاتیک را فشرده کرد، وجود ماهیچه‌های محکم در اطراف آن است که به آن فشار می‌آورند. این می‌تواند درد سیاتیک را که از ناحیه ساق پا در اثر فشردن ریشه عصب نخاعی احساس می‌شود تقلید کند، اما به دلیل فشردگی ستون فقرات یا التهاب عصب نیست.

دکتر جانت تراول الگوهای نقطه ماشه‌ای در ماهیچه‌های پیریفورمیس و گلوتئوس مینیموس را شناسایی کرد که می‌توانند درد سیاتیک را تقلید کنند.ماهیچه پیریفورمیس در بیشتر افراد درست بالای عصب سیاتیک واقع شده است.

اگر آن ماهیچه سفت یا ملتهب شود، می‌تواند بر عصب سیاتیک فشار آورد و باعث درد، سوزن سوزن شدن و بی‌حسی در پشت ساق شود. این بیماری به عنوان سندرم پیریفورمیس شناخته می‌شود و بیشتر یک مشکل ماهیچه‌ای است تا یک مشکل عصبی.ماهیچه مینیموس گلوت عمیق ترین عضله گلوتئال است و در قسمت بیرونی لگن قرار دارد. هنگامی که آن عضله یک محرک ایجاد می‌کند، می‌تواند باعث ایجاد یک الگوی ارجاعی در ساق پا شود که دکتر تراول آن را “شایع سیاتیک” می‌نامد.

درمان سیاتیک

درمان درد سیاتیک با طب سوزنی

طب سوزنی با شل کردن ماهیچه‌های سفت، بهبود گردش خون، تنظیم سیستم عصبی و آزادسازی انتقال دهنده های عصبی برای کاهش درد عمل می‌کند. نشان داده شده است که طب سوزنی یک درمان موثر برای سیاتیک بدون عوارض جانبی داروهای ضد درد مانند NSAID ها و شل کننده‌های عضلانی است. همچنین یک گزینه درمانی بی‌خطر و بدون جراحی است که می‌تواند درد سیاتیک را تسکین دهد.

اثر طب سوزنی بر روی روند درمان گرفتگی رگ سیاتیک می‌تواند بسیار سریع و چشمگیر باشد. در حقیقت می‌توان گفت سیاتیک یکی از بیماری‌هایی بوده که در طول تاریخ سبب شهرت طب سوزنی شده است.
طب سوزنی با تاثیرات تسکین درد، شل کننده عضلانی و آرام بخشی که دارد می‌تواند با سرعت بالایی سبب بهبودی بیمار گردد. البته باید به این نکته اشاره کرد که بیمار باید دستورات قبل و بعد از درمان را کاملا رعایت کند تا بیماری دوباره عود نکند مثل روش بلند شدن از حالت دارزکش، تقویت عضلات کمر، رانندگی و… طب سوزنی توسط FDA کشور آمریکا و سازمان بین المللی سلامت تایید شده است این طب می‌تواند برای کاهش دردناحیه کمر که بر اثر سیاتیک ایجاد شده است موثر باشد.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

روی ستاره کلیک کنید

میانگین امتیاز 4.4 / 5. میزان امتیاز 7

اولین نفری باشید که به این مقاله امتیاز می‌دهد

مطالب مرتبط

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده − 7 =